Witam. U mnie zdarzyło się dosłownie to samo wypluło mi 2,5 litra oleju przez bagnet ponieważ zamarzła odma, u mnie mechanik stwierdził że niema się czym przejmować kazał dolać oleju i będzie wszystko OK, objawem tego było klekotanie silnika i następnym razem kazał odkręcić korek wlewu oleju aż do momentu aż silnik się rozgrzeje. U mnie narazie puki co wszystko w porządku oleju nie ubywa a i podobno w tych silnikach to norma w niskich temperaturach.
[01] światła mijania
Zwiń
X
-
[01] światła mijania
Pyatnie odnośnie świecenia świateł mijania. Na gałce od włączania świateł mam 0, światła postojowe i światła mijania (no i oczywiście przeciwmgielne tył + przód). U mnie nie da się w ogóle wyłaczyć świateł - w najlepszym wypadku mogę ustawić postojowe. Jak mam na 0, to wraz z przekręceniem kluczyka od razu się właczają mijania... w ogóle mi to nie przeszkadza i właściciwe pomaga, bo i tak jestem zwolennikiem jazdy cała dobe na światłach.
Wydaje mi się, że światła na 0 świaeca słabiej niż jak są ustawione na światła mijania... czy to możliwe?
Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno._________________
Octavia II: BSE 1.6 MPI 102 KM
Octavia III: CHPA 1.4 TSI 140 KM
Jest jeszcze możliwe, że VAGiem masz zmniejszoną moc świecenia. Więcej na ten temat znajdziesz tutuaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b+skandynawski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gregor6Wszystko zależy od tego, czy masz włączony tryb skandynawski, czy ktoś "domowym" sposobem ustawił tak światła.
Zapewne został domontowany jakis automat wlaczajacy swiatla ktory nie daje 12V na zarowki i stad roznica w swieceniu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuZamieszczone przez gregor6Wszystko zależy od tego, czy masz włączony tryb skandynawski, czy ktoś "domowym" sposobem ustawił tak światła.
Zapewne został domontowany jakis automat wlaczajacy swiatla ktory nie daje 12V na zarowki i stad roznica w swieceniu
jak dla mnie jak najbardziej właśnie w tym kościele :lol:
cherman, wszystko u Ciebie gra, masz aktywowany tryb skandynawski, jeśli włącznik światel masz na "0" światła mijania pełnią rolę dziennych i świecą nieco słabiej.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez satootTen tryb ma każda O1, czy to zależy od wrsji/rocznika/silnika/czegoś innego?
Zamieszczone przez satootWłączę ten wynalazek sam, czy tylko wizyta w serwisie?
niech mnie ktos naprostuje jeżeli się mylę, ale chyba się nie mylęsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuZamieszczone przez szkodaa dlaczego nie w tym?
jak dla mnie jak najbardziej właśnie w tym kościele
czy zrobisz to VAGiem, czy wręcz dołożysz jakiś układzik - efekt ten samsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodachyba te po 2001r ale nie jestem pewien, czy to jest opcja "fabryczna", czy nie trzeba czegos "dokombinować", w każdym razie ASO oferuję załączenie takich świateł w O1:
A więc mam światła dzienne mówicie.... ciekawe..._________________
Octavia II: BSE 1.6 MPI 102 KM
Octavia III: CHPA 1.4 TSI 140 KM